Hoe kan ik u het beste helpen?

Vind het antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen?

sportschoenen

Voetproblemen

 • Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

 • Als je last hebt van ingegroeide teennagels, kan je een afspraak maken bij een pedicure die gespecialiseerd is in nagelbeugeltechniek. Door middel van een nagelbeugel kan de nagel in de juiste richting worden gestimuleerd om op de juiste manier door te groeien. De pedicure kan ook beoordelen of de ingegroeide nagel kan worden behandeld of dat je beter de huisarts kunt raadplegen.
 • Jeukende en brandende voeten worden vaak veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dit kan eenvoudig worden behandeld met medicatie. Het is belangrijk om hiervoor een afspraak te maken bij je huisarts. Als de infectie onbehandeld blijft, kan dit leiden tot ernstige voetproblemen.

Schoenen

 • Ja, het dragen van hoge hakken kan slecht zijn voor niet alleen de voeten, maar ook voor de knieën en rug. Het kan leiden tot een verkorte achillespees, waardoor de bewegingsvrijheid van de voet afneemt. Dit kan pijn veroorzaken bij het sporten of zelfs bij gewoon lopen. Daarom wordt aanbevolen om niet meerdere dagen achter elkaar hoge hakken te dragen, maar regelmatig af te wisselen met platte schoenen.

 • Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

  Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Sporten

 • Over het algemeen wordt aanbevolen om sportschoenen te vervangen na het afleggen van 500-1000 kilometer. Een goede vuistregel is om je sportschoenen elk jaar te vervangen. Na verloop van tijd verliest de schoen namelijk zijn schokdempende eigenschappen, waardoor het de knieën niet meer voldoende kan ontlasten.
 • Voor kinderen is het uiterlijk van de schoen vaak belangrijker dan de pasvorm. Het is daarom aan te raden om naar een specialist te gaan die hier doorheen kan kijken en kan beoordelen of een schoen goed past. De specialist kan de voeten opmeten en de schoen passen om te bepalen of deze goed zit.
 • Bij het kopen van sportschoenen is het belangrijk om rekening te houden met het type sport dat u uitoefent. Bij sporten waarbij u veel korte en heftige bewegingen maakt, zoals aerobics of streetdance, is een goede schokabsorptie van belang en moet er voldoende ruimte zijn bij de tenen. Bij groepssporten waarbij veel wordt gerend en gesprongen, zoals basketbal en handbal, is enkel ondersteuning essentieel en moet de schoen tot boven de enkel komen. Voor specifieke sporten, zoals wandelen of wielrennen, zijn er speciale schoenen verkrijgbaar die bij een specialist kunnen worden gekocht.

Voetverzorging

 • Het is belangrijk om de nagels recht af te knippen en niet te kort te knippen, om het risico op ingegroeide nagels te verminderen. Knip de nagels ook niet te diep in de hoekjes, omdat dit ook kan leiden tot ingroeiende nagels. Knip de nagels bij voorkeur na het douchen of baden, wanneer ze zachter zijn en makkelijker te knippen zijn.
 • Het is eigenlijk beter om de puimsteen te gebruiken op een natte huid. Dit zorgt ervoor dat de huid zachter wordt en gemakkelijker te exfoliëren is. Het is belangrijk om de huid eerst te weken in warm water voordat u de puimsteen gebruikt om het beste resultaat te bereiken.